Solo Quinta este descris ca un vin inedit, nascut din imaginatia si dragostea pentru vin a oenologului Hartley Smithers. Sortimentele ce apartin acestui brand sunt create dintr-un amestec neobisnuit si rar de struguri. Reteta se schimba de la an la an in functie de strugurii care au prezentat cea mai buna performanta in sezonul respectiv. Solo Quinta este brandul de top al renumitelor Crame Recas, reunind in compozitia sa cele mai bune soiuri de struguri din fiecare an. Calitatea premium de neegalat este dovedita prin listarea acestui brand in unele dintre cele mai bune restaurante din lume, inclusiv premiate cu stele Michelin (de ex. lantul de restaurante Maze, detinute de Gordon Ramsay). Mai mult, Solo Quinta a fost castigatorul LOCULUI 1 la competitia Vinalies International 2011 din Franta - cel mai bun vin alb sec prezent in intreaga competitie, fiind probabil cel mai important premiu oferit vreodata unui vin romanesc. SOLO QUINTA ROSE Recolta anului 2020, Solo Quinta Rose este obtinut din soiurile de struguri Merlot, Cadarca, Negru de Dragasani si Gewurztraminer. Caracteristici organoleptice: Gust: buchetul este caracterizat prin arome intnse fructate; se resimt note de capsune salbatice, grapefruit roz si portocale rosii, precum si accente florale (orhidee, trandafiri) pe o baza minerala. Miros: este un vin complex si matur cu arome puternic fruvtate si florale Finish: lung si placut Culoare: roz, ce aminteste de capsune salbatice, cu reflexii metalice Asocieri culinare: Solo Quinta Rose este recomandat a fi consumat cu salate de peste, carne de curcan, tartar de ton, sushi pe baza de ton, branzeturi semi-maturate de culoare alba, tarte sau salate de fructi (nu foarte dulci). Temperatura de servire: 6ᴼC – 10ᴼC
