Bollina ofera enologului Andrea Bernardini posibilitatea de a-si realiza propriul proiect, iar Corte Medicea este unul dintre ele. Strugurii sunt culesi manual in Septembrie (Sangiovese si Canaiolo) si mijlocul lui Octombrie (Cabernet Sauvignon si Merlot). Aproximativ 4 zile de macerare rece la 0-4° C si 15 zile de fermentare (cu drojdii autohtone selectate) la 24-26°C pentru Sangiovese si Canaiolo, 18 zile de fermentare cu o temperatura controlata la 24-30°C pentru Cabernet si Merlot.Imbatranire: 12 luni in butoaie de stejan francez.Culoare: rosu-rubin intens.Buchet: condimente și lemn-dulce amestecate cu mure.Gust: pe palat corpolent, cu taninuri fine și un gust lung, persistent de fructe rosii, piper si ciocolata.Temperatura de servire 16-18°C.Asocieri gastronomice:carne rosie, vanat si branzeturi mature.
